Лудогорец разби Пирин, влезе в топ 4 на efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" постигнаха седмата си победа в първенството

Лудогорец постигна категорична победа с 4:0 срещу Пирин Благоевград в двубой от 13-ия кръг на efbet Лига. Точни за домакините бяха Спас Делев, Якуб Пьотровски, Руан Секо и Кайо Видал.

Тимът от Разград събра 23 точки и се намести в топ 4 на класирането на Първа лига. “Орлите” изстават с два пункта от треия ЦСКА, който е с мач повече на сметката си. Съставът на Пирин пък остана с 11 точки на 13-ото място в таблицата.

Възпитаниците на Ивайло Петев откриха резултата в 6-ата минута чрез Спас Делев. Офанзивният футболист засече с глава подаване на Рик Джонатан и матира Марио Кирев за 1:0.

Лудогорец създаде още доста ситуации за гол до почивката, но “орлите” се прибраха на почивка с гол преднина. През второто полувреме обаче домакините настроиха мерника си и вкараха три попадения.

В 61-вата минута Кайо Видал намери Якуб Пьтровски и халфът направи 2:0. В 72-рата минута Руан Секо отбеляза третото попадение за разградчани.

Крайният резултат 4:0 бе оформен от Кайо Видал. Бразилският футболист се разписа след добро подаване на сънародника си Рик.

Така след като Пирин си тръгна с трите точки в последните си две гостувания на “Хювефарма Арена”, тази вечер благоевградчани допуснаха тежка загуба. Поражението бе осмо за “орлетата” през сезона. Тази загуба сложи и край на серията от четири мача без поражение на тима.

Вижте актуалното ефбет лига класиране