Притеснителни новини за състоянието на Пирин Благоевград
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Имаме два-три месеца, в които да решим какво ще спасяваме - лиценза или отбора", заяви Иво Тренчев.

Наставникът на Пирин – Иво Тренчев, разкри, че благоевградският клуб има няколко месеца на разположение, за да оцелее и да запази елитния си статут.

Както е известно, “орлетата” са в сериозна финансова криза и бъдещето на отбора е поставено на карта.

“Редно е хората с парите да помогнат на града да не се бъхти сам. Имаме два-три месеца, в които да решим какво ще спасяваме – лиценза или отбора. Трябва да имаме ясен бюджет, в който да са заложени парите не само за първия тим, но и за школата”, коментира Тренчев.

“Това са 80 човека. Ясно е, че имаме да получаваме пари от различни плащания, но не е ясно дали ще стигнат за всичко, включително и за задълженията, които висят върху клуба. Ако Пирин фалира за трети път, завръщането в елитния футбол ще е изключително трудно”, обяви той в подкаста на “pirinsport”.

“Предложили сме такива пари, момчетата са се съгласили. Обаче в един момент не можем да се конкурираме с другите отбори в елита. Отделно най-добрите ни футболисти като Максим Ковальов и Комано нямат дългосрочни договори и още лятото ще си тръгнат, без да получим нито лев за тях. Да не говорим, че в България само два клуба плащат трансферни суми”, разкри още 51-годишният Тренчев.