“Червеното” дерби в Бистрица приковава вниманието в efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
ЦСКА ще преследва трите точки, за да скъси разликата до върха в класирането

Отборите на ЦСКА 1948 и ЦСКА се срещат днес на стадиона в Бистрица за мач от 24-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е от 15:00 ч. като букмейкърите дават предимство на отбора на Нестор Ел Маестро. “Армейците” ще са амбицирани да спечелят трите точки, за да се изравнят по точки с лидерите Черно море и Лудогорец преди техните двубои от кръга.

Домакините от ЦСКА 1948 са 6-ти в класирането с актив от 37 точки, записвайки 10 победи, 7 равенства и 5 загуби през сезона. ЦСКА 1948 има силна защита с допуснати едва 18 гола и ще се стреми да го покаже в предстоящия мач. Домакините загубиха две поредни срещи и все още нямат победа в официален мач през 2024 г. Те не спечелиха дори срещу Славия у дома и при визитата на Етър – ремита 1:1. ЦСКА 1948 ще трябва да вдигне нивото, ако иска да се поздрави с победата в “червеното” дерби.

ЦСКА излезе от неприятната ситуация след загубата от Черно море на “Тича”, записвайки две поредни победи у дома. Първо, “армейците” надвиха Арда с 1:0 в турнира Купата на България. Няколко дни след това ЦСКА срази Берое с 3:0 в шампионатен двубой, за да запише 14-ата си победа в efbet Лига. ЦСКА остава с най-добрата защита с 12 допуснати гола. “Армейците” се надяват да заключат вратата в гостуването на ЦСКА 1948, за да стигнат до важна победа и да повишат още повече увереността в съблекалнята.

ЦСКА спечели с 2:0 в домакинството си на ЦСКА 1948 по-рано през сезона. В изминалите шест мача между двата тима, отборът на ЦСКА 1948 няма успех, като е допуснал цели пет поражения. ЦСКА 1948 има само една победа срещу противника си в историята от общо девет срещи – 1:0 на 22 май 2021 г.