Sesame дава предимство на Ман Сити в дербито срещу Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" са фаворити за победата на "Анфийлд"

Днес в английската Висша лига ще се проведе голямо дерби – Ливърпул приема Манчестър Сити на “Анфийлд” от 17:45 ч. Преди сблъсъка между двата гиганта, домакините са с 63 точки на 2-рото място във временното класиране, докато Сити има 62 пункта на 3-ата позиция. Победителят в дербито ще задмине лидера Арсенал, който е с 64 точки след победата в събота над Брентфорд.

Тимът на Ман Сити влиза като фаворит в дербито с Ливърпул според сайта за залагания Сезам. Коефициентите в Sesame спортен букмейкър са в полза на “гражданите”. Ставката за успех на гостуващия тим е 2.22, докато успех на Ливърпул е оценен на 3.05 коеф. През целия сезон във Висшата лига, отборът на Юрген Клоп не е губил у дома – има 11 победи и 2 равенства. Може ли сега да отстъпи пред мощта на тима на Пеп Гуардиола?

“Червените” ще бъдат без някои ключови играчи като Алисон, Жоел Матип, Александър-Арнолд и Диого Жота. Но въпреки това те играят страхотен футбол и са в серия от шест поредни победи, включително след продължения във финала на Купата на Лигата срещу Челси. Ливърпул спечели с 5:1 в четвъртък като гост на Спарта Прага в Лига Европа. В последната си среща в Премиър Лийг, тимът на Юрген Клоп записа труден успех с 1:0 в гостуването на Нотингам, като Дарвин Нунес вкара победен гол дълбоко в добавеното време.

Манчестър Сити пък се отправя към “Анфийлд” със серия от 5 поредни успеха. “Гражданите” сразиха Ман Юнайтед в градското дерби с 3:1 миналия уикенд. След това тимът на Пеп Гуардила надви и Копенхаген с 3:1 в Шампионска лига. Сега Сити е фаворит според букмейкъра Сезам за нова победа. Но дали Манчестър Сити ще си тръгне с трите точки от визитата на Ливърпул и ще направи важна крачка към защитата на титлата в Англия предстои да разберем днес следобед.