Челси и Ливърпул се интересуват от Лоис Опенда
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английските грандове ще се борят за подписа на белгийския нападател

Според испанската медия Fichajes, нападателят на РБ Лайпциг Лоис Опенда може да предизвика трансферна битка между Челси и Ливърпул през лятото. Двата гранда от Висшата лига виждат звездата на “червените бикове” като една от многото опции за подсилване на нападението.

През изминалия сезон 2022/23, белгиецът Лоис Опенда се доказа като един от най-добрите нападатели в Европа. Неговите изпълнения за РБ Лайпциг след летния трансфер от Ланс добавиха много класа в атака към тима от Бундеслигата. Нападателят е с 21 гола през този сезон, като е привлякъл интереса на доста клубове.

В Ливърпул ще търсят нов нападател, ако се разделят с Мохамед Салах, въпреки че имат много играчи на позицията на Опенда. Докато мърсисайдци ще се насочат предимно към дясно крило, ако египтянинът напусне, те може да дадат приоритет на централен нападател само ако успеят да постигнат изгодна сделка.

Челси обаче имат различен дневен ред, тъй като търсят нов нападател, който да води атаката през следващия сезон. Играчи като Виктор Осимен, Виктор Гьокереш и Айвтън Тони са спрягани за Челси. Сега и името на Лоис Опенда е на техния радар и това може да е добър трансфер за “сините”, като се има предвид формата на нападателя с 21 гола този сезон за РБ Лайпциг.