Здравкова: Надявам се да си починем и да имаме сили за щафетата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Стрелбата днес повече ми се получи от бягането. Много ми беше тежко на бягане тук на високото"

Родната биатлонистка Мария Здравкова завърши на 78-о място на спринта на 7,5 километра на Зимните игри в Пекин днес. Българката, която финишира на 3:54.8 минути след победителката Марте Олсбу Рьойзеланд (Норвегия), заяви, че  не е доволна от беговото си представяне. Здравкова направи и един пропуск при последния десети изстрел. “Стрелбата днес повече ми се получи от бягането. Много ми беше тежко на бягане тук на високото, но и за стрелбата искрено се надявах да е 10 от 10 и борех всеки изстрел да бъде така, но последният като че ли го избързах. Просто повярвах си прекалено много за последния изстрел и може би затова го изпуснах.”

Здравкова изрази надежди да е отпочинала за щафетата на 16 февруари. “Трасето е много тежко. С Милена (Тодорова) бягахме и смесената щафета, и в дългата дистанция, днес умората вече си каза думата. Беше много трудно. Надявам се да си починем и да имаме сили за щафетата, да стреляме добре и да се получат нещата”, каза Здравкова.

“За мен това е първа Олимпиада, но не мога да се насладя изцяло. Много изморена се чувствам. Тежко ми е тук на високото. А и заради всичките тези ковид мерки, мисля, че никой не може да усети много олимпийската атмосфера, но като цяло е хубаво, приятно”, допълни родната биатлонистка.