Здравкова: Надявам се да си починем и да имаме сили за щафетата
Добави коментар
"Стрелбата днес повече ми се получи от бягането. Много ми беше тежко на бягане тук на високото"

Родната биатлонистка Мария Здравкова завърши на 78-о място на спринта на 7,5 километра на Зимните игри в Пекин днес. Българката, която финишира на 3:54.8 минути след победителката Марте Олсбу Рьойзеланд (Норвегия), заяви, че  не е доволна от беговото си представяне. Здравкова направи и един пропуск при последния десети изстрел. „Стрелбата днес повече ми се получи от бягането. Много ми беше тежко на бягане тук на високото, но и за стрелбата искрено се надявах да е 10 от 10 и борех всеки изстрел да бъде така, но последният като че ли го избързах. Просто повярвах си прекалено много за последния изстрел и може би затова го изпуснах.“

Здравкова изрази надежди да е отпочинала за щафетата на 16 февруари. „Трасето е много тежко. С Милена (Тодорова) бягахме и смесената щафета, и в дългата дистанция, днес умората вече си каза думата. Беше много трудно. Надявам се да си починем и да имаме сили за щафетата, да стреляме добре и да се получат нещата“, каза Здравкова.

„За мен това е първа Олимпиада, но не мога да се насладя изцяло. Много изморена се чувствам. Тежко ми е тук на високото. А и заради всичките тези ковид мерки, мисля, че никой не може да усети много олимпийската атмосфера, но като цяло е хубаво, приятно“, допълни родната биатлонистка.

 

Добави коментар
Гласувай:
4.6/5 - 13 гласували