БК Локомотив Пловдив с трансферна бомба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Един от най-добре познатите баскетболисти у нас - Станислав Ваклинов е вече част от БК Локомотив Пловдив! Високият 207 сантиметров център пристига от шампиона през миналата година в регион юг на ББЛ - Хебър Пазарджик.

Един от най-добре познатите баскетболисти у нас – Станислав Ваклинов е вече част от БК Локомотив Пловдив! Високият 207 сантиметров център пристига от шампиона през миналата година в регион юг на ББЛ – Хебър Пазарджик.

Станислав дебютира за националния отбор на 21.08.2012 г. в мача България – Германия, като има изиграни 47 международни срещи! Също така бе и част от националния ни отбор, класирал се за Евробаскет 2022 г.

Кариерата му започва от родния Рилски спортист – Самоков, където триумфира в първото издание на Балканската Лига през сезон 2008/2009 г.. Преминава още през тимовете на Балкан Ботевград, Спартак Плевен, Академик Пловдив, Берое и Левски в НБЛ. Той е и играчът с най-много изиграни мачове в историята на Балканската Лига! Многократен медалист в първенствата на НБЛ и Купата на България!

Това е втори трансфер на Локомотив в рамките на седмица на състезател, който се е подвизавал в националния отбор на България. Ваклинов , добре дошъл в отбора! Пожелаваме ти успех с черно-белия екип!