Изумителен Новак Джокович сломи Синер и спечели Финалите на ATP
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сърбинът спечели турнира за седми път в своята история

Новак Джокович завърши страхотния си сезон 2023 по възможно най-добрия начин – сърбинът спечели финалния Мастърс за годината в Торино. Сърбинът победи младия италианец Яник Синер с 2:0 сета във финала и спечели 98-ма титла в кариерата си, както и седми трофей от Финалите на ATP.

Синер имаше много добра седмица и се превърна в първия италианец, който игра в спора за трофея на заключителния Мастърс на най-добрите 8 за годината. Яник нанесе единственото поражение на Джокович в Торино, след като го победи в груповата фаза. Световният номер 1 обаче показа, че във финал няма как да загуби от 22-годишния си съперник и го победи сравнително лесно в два сета с 6:3, 6:3.

Новак игра на изключително ниво в голяма част от мача. Той не даде никакъв шанс на Синер, като изключим лекото му колебание в заключителните минути на мача. Италианецът обаче не успя да се възползва и допусна доста грешки, което позволи на Джокович да затвори мача.

В първия сет световният номер 1 проби в четвъртия гейм, за да поведе с 3:1 гейма. Този пробив се оказа достатъчен за Ноле, за да спечели частта с 6:3.

Джокович направи страхотен старт на втория сет и проби в първия гейм. В изключително дълъг седми гейм, Синер се измъкна и остана в битката, изоставайки с 3:4. Джокович обаче спечели следващите два гейма и сложи край на двубоя с 6:3 и във втория сет.