Белгия разгроми Азербайджан, Лукаку заби 4 гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" спечелиха група F с убедителна победа над азерите

Белгия записа категорична победа с 5:0 над Азербайджан в последна среща за двете нации от квалификациите за Евро 2024. С този убедителен успех селекцията на Доменико Тедеско завърши на първо място в група F, изпреварвайки с точка отбора на Австрия.

Звездата на вечерта в Брюксел бе нападателят на Рома – Ромелу Лукаку, който вкара и четирите си попадения през първото полувреме. Лукаку вече има 8 гола за националния отбор в последните 4 мача, така че се намира в сензационна форма по време на ангажиментите си с националния отбор.

30-годишният нападател отбеляза първия гол в мача в 17-ата минута след асистенция на Жереми Доку. В 26-ата минута Лукаку направи резултата 2:0 след отлично подаване на Кастан. Малко преди това Еди Исраилов от гостите бе изгонен за втори жълт картон.

Четири минути след това футболистът на Рома оформи своя хеттрик в мача. Фаес намери Лукаку, който порази вратата за 3:0.

В 37-ата минута Ромалу Лукаку получи пас от Мангала и прати топката в мрежата за четвърти път – 4:0.

Още на почивката нападателят на Рома бе заменен от Лоис Опенда. Доменико Тедеско направи още доста промени, като Белгия намали оборотите след почивката и падна само още един гол през втората част – в 90-ата минута Леандро Тросар вкара за крайния резултат 5:0.

“Червените дяволи” завършиха квалификационната кампания в страхотна форма с пет победи в последните шест двубоя. Азербайджан пък остана със 7 точки и завършва на 4-ото място, но предвид конкуренцията в група F, то азерите могат да бъдат доволни от представянето си.