Григор Димитров излиза за нова победа над Музети – този път в Париж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българинът започва днес участието си на последния Мастърс 1000 за сезона

Григор Димитров ще се изправи днес срещу Лоренцо Музети в среща от 1-вия кръг на Мастърс 1000 турнира в Париж. Двубоят е последен в програмата на корт номер 1, като се очаква да започне около 20:00 ч. наше време. Букмейкърите определят Гришо за фаворит с коефициент около 1.30 за победата в мача.

Във втори пореден турнир най-добрият български тенисист ще се изправи срещу 21-годишния италианец. Гришо победи Музети с 2:0 сета преди седмица на турнира във Виена. След това българинът отстъпи на Данийл Медведев в оспорван мач с 1:2 сета. Любопитното е, че отново руснакът очаква победителя от срещата между Димитров и Музети.

С успеха си над 21-годишния италианец, Гриш изравни баланса на директните сблъсъци между двамата – 1:1 победи. Лоренцо Музети бе спечелил първия мач между двамата тенисисти през март 2021 г. в Акапулко. Димитров обаче затвърди страхотната си форма в края на този сезон и победи без проблеми младия италианец във Виена.

Димитров достигна до 1/2-финалите на Мастърс турнира в Шанхай в средата на месеца, където записа забележителна победа над Карлос Алкарас. Очакванията са Гришо да продължи със силното си представяне и да се справи с Музети. Италианецът е в слаба форма и има само 4 победи в последните си 11 мача. Едно е сигурно – Григор Димитров и Лоренцо Музети ще направят страхотен за наблюдаване мач, тъй като и двамата са много технични тенисисти.

Вижте всички Актуални Спортни Новини от 7sport.net