Феноменален Григор победи Карлос Алкарас в Шанхай
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Най-добрият български тенисист обърна световния номер 2 и се класира за 1/4-финалите на турнира

Григор Димитров постигна победа с 2:1 сета (5:7, 6:2, 6:4) срещу бившия номер 1 Карлос Алкарас в среща от 1/8-финалите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай. Българският тенисист постигна най-голямата си победа за годината след обрат и се класира за 1/4-финалите на надпреварата, където ще се изправи срещу 22-рия в света Николас Джари.

Влизайки в мача, като бе загубил три пъти до момента от Алкарас, българинът показа страхотен тенис и заслужено победи своя противник. 32-годишният Григор записа 29 уинъра в мача, а в първия сет отстъпи от аванс от 5:3, като го загуби с 5:7.

Загубата в първия сет обаче не сломи Григор Димитров. Българинът започна с пробив във втората част, като бързо дръпна с 2:0 гейма. Димитров бе безпогрешен на собствен сервис, а в осмия гейм направи нов пробив и спечели втория сет с 6:2.

В заключителния трети сет Димитров продължи да играе на много високо ниво. Гришо реализира пробив в третия гейм и поведе с 2:1 гейма. До края на сета Григор не дадед нито една точка за пробив на съперника. Българинът спечели сета с 6:4, реализирайки втория си мач бол в двубоя и така се класира за 1/4-финалите на турнира в Шанхай.