Ман Сити лекува раните от полуфинала във ФА Къп с разгром над Уотфорд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Сити изнесе забележителна футболна лекция на заплашения от изпадане в Чемпиъншип Уотфорд, за да сложи началото на така необходимото възстановяване след болезнената загуба от Арсенал в полуфинала във ФА Къп.

Гражданите прегазиха Уотфорд с 4:0 на неговия “Викаридж Роуд” като с нови две попадения се отличи дейният Рахийм Стърлинг, който бе точен през първото полувреме. Фил Фодън и Аймерик Лапорт пък се разписаха след почивката.

Ансамбълът на Пеп Гуардиола доминираше тотално през цялото игрово време като беше улеснен и от безидейната игра на домакините, които опитваха да изнесат топката в съперниковата половина с лесно предвидими дълги пасове.

Стършелите останаха на 17-а позиция с 34 точки, три повече от Астън Вила, който има мач по-малко – по-късно тази вечер тимът от Бирмингам се изправя срещу Арсенал. Борнемут също е с 31 точки и една оставаща среща до края.

Стърлинг откри резултатата след половин час игра. Кайл Уокър центрира отдясно, английското крило умело овладя и без забавяне не остави шансове за стража на домакините Бен Фостър с остър шут с десния крак.

Десетина минути по-късно Сити, наслаждаващ се на смазващо предимство във владеенето на топката, дублира аванса си след дузпа, отсъдена за нарушение срещу нахлуващия Стърлинг. Фостър парира удара на потърпевшия от бялата точка, но беше безпомощен при последвалата добавка.

Фодън добави трето попадение с лесен завършващ удар на празна врата, а Лапорт фиксира крайния резултат с точен удар с глава след центриране от свободен удар на Кевин де Бройне.

Триумфът на Сити дойде в деня, в който британските медии обявиха, че Гражданите планират да похарчат 300 милиона паунда за подсилване на състава си по време на летния трансферен прозорец.