Мбапе се постави сред кандидатите за „Златната топка“
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Винаги е трудно да говориш за индивидуално отличие, защото трябва да поставиш себе си пред останалите", каза Килиан Мбапе

Френската футболна звезда Килиан Мбапе е на мнение, че заслужава да спечели „Златната топка. Асът на ПСЖ направи силен сезон 2022/23, като постави нов рекорд по отбелязани голове.

Мбапе вкара 54-ия си гол за сезона при успеха на Франция над Гърция в понеделник вечер. Така той задмина легендата Жуст Фонтен като най-резултатен френски футболист на клубно и национално ниво в рамките на един футболен сезон.

След мача на “петлите”, Мбапе бе запитан дали се вижда в борбата за „Златната топка“, която ще бъде връчена на церемония на 30 октомври.

„Винаги е трудно да говориш за индивидуално отличие, защото трябва да поставиш себе си пред останалите и това е нещо, което не се нрави на обществеността. Новият критерий, става въпрос за хващане на окото, за някой, който е имал сериозно влияние и смятам, че отговарям на този критерий, така че бих казал… да“, заяви Мбапе пред TF1.

Очаква се Мбапе да спори с Лео Меси, Ерлинг Холанд, Кевин Де Бройне и Винисиус Жуниор за наградата “Златна топка”. Действащият носител на приза е новото попълнение на Ал Итихад – Карим Бензема.