Мечтан мач между Нгану и Джоунс звучи възможно за Уайт
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Президентът на UFC Дейна Уайт отново фокусира вниманието на ММА феновете и медиите върху нестандартен двубой между негови бойци.  Звездата на организацията в тежка категория Франсис Нгану и шампионът в полутежката дивизия Джон Джоунс изглежда не са толкова далеч от двубой помежду си. По време на постфайт пресконфренцията след последното събитие на UFC президентът на организацията даде заявка, че е готов да започне работа по организирането на подобен суперсблъсък, но допълни, че не е сигурен в това колко двамата бойци са наистина готови да се изправят един срещу друг.

„Да, всичко е възможно. Не знам дали те наистина искат този бой. Не знам какво се случва между тях, но виждаме много говорене в мрежата. Осъществяването на битката е нещо съвсем различно“.

Макар и в различна теглова дивизия двубой между двамата определено буди любопитство и трядно бихме могли да поставим сблъсъка в сценарий за предизвестен край в полза на по-тежкия. И двамата разполагат с необходимия арсенал, за да дадат не просто зрелището, което публиката очаква, но и да сбъднат прогнозата за един изключително техничен сблъсък, в който прецизността ще има решаващ ефект за крайния резултат.

Въпреки поредните скандали и арести около Джон Джоунс, американецът постигна 4 поредни победи за последната година и половина – срещу Тиаго Сантос, Антъни Смит, Александър Густафсон и Тиаго Сантос. Мнозина признаха, че в част от тези битки Джон е победил, но не е показал онова високо ниво на тотална доминация от миналото. Джоунс пък загатна, че не изключва възможността да се прехвърли при тежките.

Франсис Нгану пък се намира в поредица от 4 поредни победи с нокаут в първия рунд. Преди само 10 дни той нокаутира Жаирзиньо Розенструик за по-малко от 20 секунди. В предишните три двубоя  Къртис Блейдс и бившите шампиони на UFC Джуниър Дос Сантос и Кейн Веласкез също капитулираха пред тежките камерунски ръце на боеца.

Колко далеч е организацията от провеждането на такъв сблъсък? Мачът е сино зависим от намеренията на двамата – Джоунс е със статут на шампион в полутежка категория, докато Нгану копнее за нов шанс да щурмува пояса при тежките. Дори добрите намерения на Уайт да дадат зелена светлина за битката все още не сме напълно сигурни в желанието на двамата да се изправят един срещу друг. Както каза и Уайт – заядливи коментари в социалните мрежи не са достатъчни за кръстосване на шпаги в клетката на UFC.