Шампионът Надал няма да защитава титлата на US Open
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Победителят от миналогодишното издание на US Open Рафаел Надал официално обяви, че се отказва от участие в турнира, който трябва да се проведе в края на този месец. Носителя на 19 титли от „Шлема“ обяви като причина за отказа си, глобалната пандемия от COVID-19.

„След като обстойно премислих нещата, прецених, че ще е по-добре да не взема участие в тазгодишното издание на US Open. Положението в целия свят е много деликатно, пандемията продължава да се разраства. Броят на заразените непрекъснато расте и изглежда, че това няма как да се контролира“ – сподели испанецът в личния си профил в социалната мрежа „Туитър“.

„Не ми се искаше, да взема подобно решение, но послушах сърцето си и за момента предпочитам да не пътувам.“

Надал добави още, че уважава огромните усилия на Американската тенис асоциация, която организира US Open, и ръководството на ATP да направят всичко възможно, за да проведат турнира.

От състезанието отпадна още и рекордьорът по титли от „Големия шлем“ Роджър Федерер. Швейцарецът е контузен и няма да играе до края на сезона. Лошото момче на световния тенис Ник Кириус също се отказа от турнира. Под въпрос е участието на Александър Зверев и нашето момче Григор Димитров.

Откритото първенство по тенис на Съединените щати трябва да стартира на 31-ви август, пред празни трибуни. Важно е да се отбележи, че САЩ е страна с най-много заразени от COVID-19 – 4,8 милиона. От тях, повече от 150 000 са загубили живота си.