Тони Надал: Рафа иска да играе още, той не е спечелил всичко
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"С годините неговата мотивация така и не спадна, но това се дължи на огромен труд и упорита работа", обясни той.

Дългогодишният наставник на Рафаел Надал – Тони Надал, записа със суперлативи своя племенник. Той сподели, че Рафа обича предизвикателствата и все още не се отказва от любимата игра, тъй като има още какво да спечели.

Очакванията са испанеца да се завърне на корта през следващата година, като все още не е ясно дали ще играе на “Australian Open”.

“Хората много често се чудят, защо Рафа иска да играе още и още. Отговорът е прост, Надал обича предизвикателствата, а и той не е спечелил всичко в тениса. Може би, когато спечели всичко, тогава ще се откаже. С годините неговата мотивация така и не спадна, но това се дължи на огромен труд и упорита работа. Аз като негов чичо и цялото семейство винаги сме го възпитавали да се бори за мечтите си. Казвахме му, че човек трябва да обича предизвикателствата в живота и да ги посреща с усмивка. Учихме го, че всяко едно ново предизвикателство е възможност пред самия теб да се докажеш. Мога да се радвам и да бъда горд от успехите, които Рафаел постигна. Той наистина е един щастлив човек”, заяви Тони Надал.