Без ваксиниране в германския отбор за Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бундестимът стартира участието си на Европейското първенство на 15 юни срещу Франция

Германската футболна асоциация взе важно решение за Евро 2020 – футболистите от националния тим няма да бъдат ваксинирани по време на тренировъчния лагер или за Европейскит финали това лято.

Това обаче не означава, че нито един германски футболист не е ваксиниран. Някои от играчите, които са в списъка на Йоаким Льов за Евро 2020, вече са приели първата доза от ваксината, точно преди да се присъединят към неговия лагер, но няма да си сложат втората доза ваксина до края на Европейското първенство, което ще приключи на 11 юли.

„Не искаме футболистите да имат странични ефекти, които биха могли да повлияят на представянето им по време на турнира“, обяви Тим Майер – лекар от германския национален отбор.

Германия ще спори на Евро 2020 с отборите на Франция, Португалия и Унгария, като тези 4 тима са в група F.Селекцията на Йоаким Льов започва своето участие на Европейското първенство с мач срещу световния шампион Франция. Двубоят е на 15 юни в Мюнхен, а 4 дни по-късно германците се изправят срещу Португалия. На 23 юни Бундестимът излиза за най-лесния си мач в груповата фаза – срещу Унгария.