Филип Лам: Видяхме представяне като отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Най-после видяхме отбор, който играе футбол със страст", каза Лам по време на пресконференция в понеделник.

Бившият капитан на националния отбор на Германия Филип Лам, който в момента изпълнява функциите на директор на организационния комитет на европейското първенство по футбол през 2024 година, остана впечатлен от представянето на Бундестима в контролата със САЩ.

В събота германците победиха с 3:1 като гост американците, а двубоят в Източен Хартфорд бе дебют за новия национален селекционер Юлиан Нагелсман, който наследи уволнения заради слаби резултати Ханзи Флик.

“Най-после видяхме отбор, който играе футбол със страст”, каза Лам по време на пресконференция в понеделник.

“Виждате как бързо се връща ентусиазмът, а победите правят този процес още по-лесно. На първо място обаче нашата задача е да направим така, че всеки германец отново да вярва в способностите на този отбор. Трябва да покажем нашето лице скоро, за да можем да направим едно успешно европейско първенство през лятото”, добави Лам.

Освен домакините от Германия, за момента място на Евро 2024 са си осигурили още отборите на Испания, Шотландия, Португалия, Турция, Белгия и Франция, а днес и утре още няколко отбора имат шанс да получат визи.

Турнирът започва на 14 юни в Мюнхен, а на 2 декември в Хамбург ще бъдат изтеглени и групите в него. Продажбата на билети за Евро 2024 вече тече с пълна сила.

“Много сме доволни от интереса към европейското. След жребия той ще се увеличи още, защото тогава ще се знае кой срещу кого и къде играе. Заявките вече са огромен брой, особено за мача на откриването, в който ще играе и Германия”, обясни доскорошният германски национал.