Бонучи: Съжалявам за тях, но Италия отново им изнесе урок
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Да видя как 58 000 човека напускат стадиона преди да бъде дадена Купата е безценно"

Бранителят на „Скуадра адзура“ Леонардо Бонучи призна след победата над Англия на финала на Евро 2020, че спечелване на трофея е сбъдната мечта на треньора и отбора на Италия. Защитникът вкара изравнителния гол в двубоя на “Уембли”, след което италианците показаха по-точен мерник при изълненията на дузпите.

“Това е сбъдната мечта и е на треньора и целия отбор. Когато се събрахме в Сардиния, имаше нещо различно в сравнение с миналото. Постепенно изградихме самочувствие, увереност и сплотеност. Това беше черешката на тортата, която ни прави легенди”, заяви Бонучи.

Според него атмосферата на “Уембли” е била допълнителна мотивация. На стадиона присъстваха около 7000 италианци от 60 000 зрители поради рестрикциите за пътуване. “Чувството е уникално. Да видя как 58 000 човека напускат стадиона преди да бъде дадена Купата е безценно. Сега Купата идва в Рим. Те си мислеха, че остава в Лондон. Съжалявам за тях, но Италия отново им изнесе урок. По време на загрявката си казахме, че това, което става на трибуните, е просто фон. Бяхме в серия от 34 поредни мача без загуба. Трябваше да направим същото, което правихме до сега – нищо повече, нищо по-малко.“

Бранителят отговори подобаващо на рефрена на англичаните: “The Cup is coming home” (Купата си идва у дома). При сцените на радост след ударите от бялата точка той отиде при една от камерите и извика: “It’s coming to Rome!” (Купата идва в Рим).