Ериксен се върна към кошмарния ден и сподели какво помни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Казах на медицинските сестри да запазят бутонките ми, защото няма да ми трябват повече", разкри той

Халфът на Дания и Брентфорд – Кристиян Ериксен се върна към инцидента на Евро 2020 в мача срещу Финландия, когато получи сърдечен арест и по чудо животът му беше спасен на терена.

Той сподели, че помни много неща от момента, а също така е смятал, че никога повече няма да играе футбол.

“Случи се наистина неочаквано. Този ден беше специален, тъй като започваше Евро 2020, но тези минути, в които лежах на терена промениха всичко. Помня както се случи, помня хвърлянето на тъча и как го поех с коляно, вместо да го изиграя както искам. След това нямам много спомен до момента, в който усетих натиска върху гърдите си и се опитвах да се съсредоточа върху това да дишам. Отворих очи и видях хората около мен”, заяви той.

“Аз дори не осъзнах в първите моменти, че почти изгубих живота си. Късно след това започнах да го осъзнавам. Не мислех, че ще се завърна във футбола. Дори казах на медицинските сестри в болницата да задържат бутонките ми, защото няма да ми трябват повече. След това лекарят ми обясни какво е състоянието ми и, че ще получа мини дефибрилатор, но няма нещо, което да не мога да правя с него. Тогава мисълта ми за връщане на терена се появи отново.”, разкри още Ериксен.