Ивайло Петев и Босна взеха точка от Франция в Страсбург
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Страхотен гол на Джеко и червен картон за домакините доведе до равния в група D

Воденият от Ивайло Петев състав на Босна и Херцеговина успя да завърши 1:1 при гостуването си на Франция от група D на световните квалификации. Един Джеко откри резултата в Страсбург преди Антоан Гризман да изравни пет минути преди почивката.

Мачът започна в спокойно темо, но в рамките на седем минути домакините бяха близо до откриването на резултата три пъти. Първо в 20-та Анел Ахемдходжич игра с ръка в наказателното поле, но реферът реши, че тя не е умишлена. След това Мбапе падна в пеналта, но отново нямаше наказателен удар за “петлите”, а в 27-та нападателят на ПСЖ получи добра топка пред вратата на Босна, но топката се отби от лявата греда след изстрела му.

Противно на логиката, в 36-та минута гостите поведоха. Един Джеко получи пас на границата на наказателното поле и без да се замисли отправи мощен изстрел, който матира Лорис.


Само четири по-късно обаче Франция изравни. Завърналият се в Атлетико Мадрид Антоан Гризман получи топката в наказателното поле след корнер и с глава я прати във вратата на Босна. ВАР трябваше да прегледа ситуацията, но след това попадението остана.


След почивката се очакваше, че “петлите” ще търсят пълния обрат, но в 52-та минута Жул Кунде извърши доста груб фаул срещу Сеад Колашинац, който ВАР забеляза и привика главния съдия да прегледа ситуацията. След повторенията, стана ясно, че бранителят е действал много грубо и беше изгонен с директен червен картон, а бранителят на Арсенал напусна терена с контузия.


В 59-та минута Мбапе отново беше съборен в наказателното поле, но дузпа пак беше отсъдена. Така Франция събра 8 точки на първото място в групата, докато Босна взе втория си пункт от три мача.