Легендарен турски вратар напусна поста си в местната федерация
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Рюстю Реджбер се чувствал безполезен като координатор в турската централа

Бившият вратар на Фенербахче, Барселона и Турция Рюстю Реджбер напуска поста си на координатор за футболното развитие в местната федерация, съобщи телевизия СNN Turk.

“Вчера си подадох оставката,” заяви Реджбер. “Наистина не знаех какво правя там в последната една година. Нямаше задачи, които да върша.

“Ако проявя самоинициатива се оказва, че или това не е за мене, или не е сега времето. Всеки път така. Общо взето във федерацията властва един хаос, който може би е причината за някои неуспехи.

Реджбер е легенда на Фенербахче и има 120 мача за националния отбор на страната. Освен това, е пазил на вратата Анталияспор и Бешикташ в родината си, както и две години в Барселона.

В интервюто той говори и за току що завършилото световно първенство и разкрива предпочитанията.

“Бях за Бразилия, това е моят фаворит. Всеки, който усеща играта като красота, е за Бразилия. Познавам Лионел Меси от времето в Барселона, една година бяхме съотборници.

“Когато аз бях там, той току що беше качен в мъжкия отбор. Вероятно е най-щастливият човек сега, защото попълни богатата си колекция и с най-ценното отличие – стана световен шампион.”