ПСЖ и Барселона кръстосват шпаги в мега дуел на “Парк де Пренс”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Луис Енрике приветства Барса във френската столица за първия четвъртфинален мач от Шампионската лига

Испанският тактик Луис Енрике се изправя срещу бившия си клуб, когато Пари Сен Жермен посреща Барселона на “Парк де Пренс” за първия мач между двата тима от четвъртфиналите на Шампионската лига. Очаква ни невероятно зрелище тази вечер от 22:00 ч. във френската столица, като ПСЖ е в ролята на фаворит за победата, но Барса има потенциалът да изненада Килиан Мбапе и компания.

Решението на Шави да се оттегли в края на сезона преобрази доскоро безразличната Барселона, като отборът от Каталуния се радва на серия без загуба след изявлението на мениджъра. Междувременно ПСЖ не си даваше много зор през последните няколко седмици, като статута им на шампиони в Лига 1 не се поставя под съмнение. Луис Енрике се опитва бавно да премине към живот без Килиан Мбапе, но френската суперзвезда е от решаващо значение за надеждите на ПСЖ за триумф в Шампионската лига.

Луис Енрике е потенциално само на пет мача от най-накрая да изведе ПСЖ до титлата в Шампионската лига, като същевременно да предложи на Килиан Мбапе най-добрия подарък за раздяла с парижани. Не се очакваше в 1/8-финалите отборът на Реал Сосиедад да създаде твърде много проблеми за парижани. Отборът на Енрике стигна до два успеха с 2-0 и 2-1 над момчетата на Иманол Алгуасил, като Мбапе отбеляза три гола от четирите попадения на ПСЖ в двата мача.

Барселона е в серия серия от 11 мача без загуба във всички състезания – поредица, която включва категоричен успех с 3:1 у дома над Наполи в реванша от последния им мач в турнира от 1/8-финалите след равенство 1:1 на италианска земя. Този успех над неаполитанци беляза втората от четирите поредни победи за шампионите в Ла Лига преди пътуването до Париж в сряда, тъй като Барса надви Майорка, Атлетико Мадрид и Лас Палмас във всяка от последните си три срещи в испанския първенство, запазвайки три сухи мрежи. Но Барселона много трудно ще спре атаката на ПСЖ в сряда, като ще се надява да отбележи попадение, за да си тръгне с добър резултат от “Парк де Пренс”.