Звезден сблъсък в Мадрид между Реал и Ман Сити в 1/4-финалите на ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Защитаващият титлата си Манчестър Сити ще се бори с "белия балет" за място на полуфиналите

Манчестър Сити ще се изправи срещу Реал Мадрид на емблематичния Сантяго Бернабеу в първия мач от големия четвъртфинален сблъсък в Шампионската лига тази вечер. Двубоят обещава да бъде страхотен трилър, тъй като два от най-големите отбори в Европа отново се срещат в елиминациите на ШЛ.

През миналата кампания, когато двата отбора се изправиха един срещу друг на полуфиналите в турнира, Реал Мадрид беше домакин в първия мач, който завърши 1-1. Но в реванша Лос Бланкос бяха надиграни и в крайна сметка претърпяха унизителна загуба с 0:4 от възпитаниците на Пеп Гуардиола. Сега Реал Мадрид ще иска да вземе реванш за това поражение и този път да елиминира “гражданите”, които са актуалният носител на трофея в ШЛ.

“Лос бланкос” оглавиха своята група в турнира, като спечелиха всичките си мачове, преди да се изправят срещу РБ Лайпциг на осминафиналите. Въпреки че не показаха убедително представяне срещу германския отбор, те успяха да стигнат до следващия кръг. Възпитаниците на Анчелоти спечелиха всеки от последните си три мача и ще бъдат уверени в шансовете си срещу Ман Сити.

Гостите не бяха толкова доминиращи, колкото през последните няколко сезона. Те са трети във Висшата лига и са само на една точка зад лидера Арсенал. Що се отнася до Шампионската лига, те спечелиха всеки от двубите си в групата, за да завършат на върха, преди да се изправят срещу Копенхаген на осминафиналите. Очаквано Ман Сити се справи лесно с датския тим, като го победи на два пъти с 3:1.

Сега предстои големият тест за “гражданите”, но същото може да кажем и за Реал Мадрид. “Белият балет” е бил домакин на Манчестър Сити във фазата на елиминациите в четири случая, като те загубиха веднъж, завършиха наравно веднъж и спечелиха два пъти. В последните пет мача между двата отбора гостите спечелиха три, докато домакините имат само една победа, а какъв ще бъде изходът от предстоящия мач ще разберем около полунощ.