Барселона и Реал Мадрид ще водят битка за сенегалски талант
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Мадрид ще се състезава с Барселона за подписа на 15-годишния нападател Амара Диуф

Според информация на испанското издание SPORT, отборите на Барселона и Реал Мадрид може да влезнат в трансферна битка за африканско дете чудо Амара Диуф. Двата гранда от Ла Лига са се прицелили в 15-годишния талант, който впечатлява с изявите си в последно време.

Амара Диуф е най-нашумелият сенегалскит алант. Африканската нация създаде няколко високо ценени вундеркинда през последните няколко години, като Микаил Файе придоби известност през последните 12 месеца, след като се присъедини към Барселона. Неговият сънародник Амара Диуф вече стана тема за разговори на европейския трансферен пазар.

15-годишният талант играе за местния отбор Generation Foot, след като вече проби при мъжете. Още по-забележително постижение е, че Диуф направи своя дебют за Сенегал, правейки фурор и на международната сцена миналата година, за да стане най-младият дебютант в историята на нацията. Прогресът на младежа на клубно ниво не остана незабелязан, като привлече вниманието на няколко клуба от висок ранг, сред които Барселона и Реал Мадрид.

Трансфер през лятото обаче няма как да се случи, тъй като Диуф може да се премести в Европа, след като навърши 18 години. Но Барселона и Реал Мадрид могат да осигурят сделка за привличането на сенегалския талант, когато вече е пълнолетен.