Разследват Куинси Промес за трафик на наркотици
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Срещу Промес има и друго обвинение в опит за убийство на негов братовчед

От “Ройтерс” съобщиха, че срещу нидерландският футболист Куинси Промес тече разследване от властите в родината си по обвинения срещу него за трафик на наркотици. 31-годишният нападател, който през кариерата си е записал 50 срещи с националната фланелка, е заподозрян за участие в схема за внос на 1360 килограма кокаин в Нидерландия или Белгия в две пратки през 2020 година.

Промес, който в момента се състезава за руския Спартак Москва, ще трябва да се яви на изслушване в понеделник (5 юни), но не се очаква да го направи, коментират местни медии.

Роденият в Амстердам играч е обвиняем и по друго обвинение за насилие отпреди три години. Промес даже бе арестуван в края на 2020 година заради инцидент през юли, при който е наръгал с нож негов братовчед по време на кавга при семейно събиране в нидерландското градче Абкуде. Той отрече обвинението и бе освободен докато завърши разследването, след което прокуратурата му повдигна обвинение в опит за убийство и поиска ефективна присъда от 2 години затвор. В следствие на нови доказателства в средата на март тази година обвинението беше смекчено до нападение с нанасяне на телесна повреда.

Промес трябваше да се яви в съда по случая първо през октомври 2022 година, а след това и в началото на март, но не го направи, а предпочете да остане в Русия, с която Нидерландия няма договор за екстрадиция.