Сектор “Г” към БФС, РЗИ и премиера: Пуснете зрители на стадионите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Организираните привърженици на ЦСКА от „Трибуна Сектор Г“ пуснаха официално писмо към министър-председателя, Министерството на спорта, Професионалната Футболна Лига, Българския Футболен Съюз и Регионална Здравна Инспекция – София.

Ето и какви са исканията на „червените“ привърженици:

„До

Министър-председателя на Република България

Министерството на младежта и спорта

ПФЛ

БФС

РЗИ София

Дами и Господа,

Ето че вече наближава и стартът на сезон 2020/2021, а старите въпроси от предната кампания още не са решени. Със заповед на МЗ феновете нямат право да присъстват на българските стадиони поне до края на настоящия месец. Ние бихме уважили тази политика на отговорните фактори в борбата с коронавируса и редуцирането на риска от неговото разпространяване, ако тази политика бе ясна и последователна и ако бе еднаква за всички.

Няма как да не отбележим, че заведенията и нощните клубове работят. Въпросните са доста по-тесни пространства, сравнено с футболните стадиони, но пък там се допуска събирането на множество хора, без да се спазват необходимите здравни предписания. Не можем да не споменем ежедневните протести, които продължават от почти един месец. Там отново хиляди хора се събират на едно място, този път на открито. С какво, споменатите в горните редове примери са по-опасни от един футболен мач и няколко хиляди души, разположени в три различни сектора на открито.

За на не оставаме впечатлението, че мотивите за недопускане на фенове по стадионите са съвсем други, призоваваме отговорните фактори да вземат правилното решение и да коригират тази безсмислица, още преди започването на новия шампионат в петък. В противен случай, ще ни са наложи да намери алтернативно място, от където да наблюдаваме мачовете, а то едва ли ще ви хареса.“

ДОМинистър-председателя на Република БългарияМинистерство на младежта и спортаПФЛБФСРЗИ СофияДами и Господа,Ето…

Posted by Трибуна Сектор Г on Monday, August 3, 2020