Черно море продължи победния си ход и срещу Ботев Враца
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Моряците" отново са еднолични лидери в efbet Лига

Черно море спечели домакинството си на Ботев Враца с резултат 2:1 на старта на 23-ия кръг на efbet Лига. “Моряците” записаха очаквана победа и прибавиха нови три точки към актива си.

След победата воденият от Илиан Илиев отбор събра 51 пункта и е лидер в класирането, като има три повече от Лудогорец. Ботев Враца пък инкасира пета поредна загуба в първенството и е на предпоследното 15-то място с актив от 13 точки.

Илиан Илиев-младши направи повторен дебют за Черно море, след като преди дни се завърна на “Тича”. Именно той бе с голяма заслуга за първия гол на Черно море в срещата. Илиан Илиев изработи дузпа за своя тим, а Атанас Илиев вкара от бялата точка за 1:0 в края на първото полувреме.

В 71-вата минута Ботев Враца си отбеляза автогол. Стефан Велев изби топката и тя се отби в гърба на Меси Биатумусока, за да влезе за втори път в мрежата на гостите – 2:0.

Ботев Враца върна едно попадение в 80-ата минута чрез резервата Мирослав Маринов – 2:1. Малко след това треньорът на врачани бе изгонен от главния рефер. Така Христо Янев ще пропусне домакинството на Арда в следващия кръг.

Ботев не успя да изненада своя съперник с втори гол и загуби на “Тича”. Черно море пък се поздрави с втора поредна победа в първенството и продължи със силните си резултати, мечтаейки за титлата.