Черно море разби Славия за финал на 2023 г. и мечтае за титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Моряците" дръпнаха с 3 точки пред ЦСКА преди дербито на "червените" с Лудогорец в неделя

Черно море записа класическа победа с 3:0 над Славия в среща от 20-ия кръг на efbet Лига. Алекс Фернандес блесна с два гола и асистенция за “моряците”, а едно попадение добави Васил Панайотов.

Така тимът на Илиан Илиев завърши 2023 г. по перфектен начин. Черно море е лидер в първенството с актив от 45 точки – на три пред ЦСКА и на шест пред Лудогорец, като двата тима се срещат в неделя на ‘Българска армия’, така че “моряците” ще зимуват на върха в efbet Лига.

Черно море доминираше в голяма част от мача и не остави шансове на своя опонент, който влезе в двубоя в серия от 4 двубоя без загуба в лигата. Домакините поведоха в 25-ата минута, когато Васил Панайотов комбинира с Алекс Фернандес и бразилецът с прецизен удар по земя от 20-на метра вкара за 1:0. При този резултат завърши и първото полувреме на стадион “Тича”.

В 57-ата минута възпитаниците на Илиан Илиев вкараха втори гол. Точен отново беше Алекс Фернандес. Халфът получи пас от Пабло Алварес и с техничен удар преодоля Светослав Вуцов – 2:0.

Черно море окончателно уби интригата с трети гол в 69-ата минута. Васил Панайотов бе намерен от Алекс Фернандес, като опитният халф се разписа на празна врата за 3:0.

Тимът на Черно море изпраща страхотна първа половина на сезона в първенството, завършвайки годината с 13 победи в 20 срещи. Що се отнася до Славия, “белите” имат 21 пункта на 10-ото място, но може да се смъкнат в класирането с 1-2 позиции след мачовете на Крумовград и Хебър.