Въпреки три отменени гола: Арда взе трите точки срещу Локо София
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дузпа за столичните "железничари" пък бе отменена в средата на второто полувреме

Арда Кърджали надви Локомотив София с 1:0 като гост в мач от 20-ия кръг на efbet Лига. Победното попадение вкара Станислав Иванов в заключителните минути на срещата.

В хода на срещата в столицата цели три попадения за Арда бяха отменени. Дузпа за Локомотив София през втората част също бе отменена след намесата на ВАР. Освен това имаше и друг дискусионен момент в срещата – в 20-ата минута имаше съмнения, че топката е преминала гол линията на вратата на домакините след удар на Станислав Иванов, но попадение бе зачетено.

Още в 14-ата минута Арда прати топката във вратата на съперника. Лъчезар Котев се разписа с глава, но след намесата на ВАР бе отсъдена засада в хода на атаката на гостите.

В 62-рата минута Станислав Иванов си помисли, че е откри резултата, разписвайки се след асистенция на Тонислав Йорданов. Бившият футболист на Левски обаче беше в засада при подаването на Йорданов и голът не бе признат.

В 72-рата минута главният рефер Владимир Вълков посочи бялата точка в наказателното поле на Арда за нарушение на Хюсеинов срещу Карлос Франса. Вълков бе пратен да види ситауцията на монитора край терена и отмени решението си, тъй като футболистът на Арда първо изби топката.

Трето попадение за Арда бе отменено в 76-ата минута. Преслав Боруков прати топката във вратата, пазена от Александър Любенов, но бе маркирано нарушение в атака на нападателя.

Редовният гол за Арда дойде в 84-ата минута. Боруков пусна подаване пред вратата и Станислав Иванов засече от близка дистанция за 0:1. Този път нямаше какво да отмени попадението и по този начин тимът на Александър Тунчев се поздрави с победа с минимален резултат в столичния квартал Надежда.

Арда остана на седмото място с 31 точки в своя актив, като е на една зад Левски и ЦСКА 1948. Локомотив София завършва годината с поражение – 11-то за тима през сезона в Първа лига. “Железничарите” останаха с актив от 19 точки на 13-ото място.