Борнемут разби Манчестър Юнайтед на “Олд Трафорд”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Ерик тен Хаг допусна чевтвърто поражение у дома в първенството за сезона

Борнемут постигна класическа победа с 3:0 в гостуването на Манчестър Юнайтед в среща от 16-ия кръг на Висшата лига на Англия. Доминик Соланке, Филип Билинг и Маркос Сенеси отбелязаха попаденията за гостите на “Олд Трафорд”.

С този успех “черешките” прогресираха с две позиции в класирането и вече са на 13-ата позиция с 19 точки на сметката си. За Ман Юнайтед това бе седма загуба във Висшата лига през сезона и домакините остават с 27 пункта на 6-ото място.

“Червените дяволи” влезнаха в двубоя след страхотната победа над Челси в средата на седмицата, но днес бяха много слаби в двете фази на играта. Феновете на тима очакваха победа над Борнемут, а вместо това видяха унизителна загуба.

“Черешките” поведоха още в 5-ата минута на двубоя с попадение на Доминик Соланке. В 40-ата минута нападателят на гостите нацели греда и домакиите се спасиха от инкасирането на второ попадение.

След почивката Борнемут наказа още на два пъти своя съперник. В 68-ата минута Филип Билинг се разписа за 0:2 след асистенция на Тавениър. Пет минути след това Тавениър намери Маркос Сенеси и бранителят вкара трети гол за гостите – 0:3.з

Ман Юнайтед дори не успя да вкара почетен гол в мача и загуби по срамен начин. След няколко дни възпитаниците на Ерик тен Хаг приемат Байерн Мюнхен в Шампионска лига, а след това гостуват на Ливърпул в Премиър Лийг.