Снаряд на Фабио Лима донесе нова победа на Левски в efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" продължават да държат ЦСКА близо в битката за 3-ото място

Левски записа трета поредна победа през 2024 г., след като надви Хебър Пазарджик с 1:0 като гост в последен мач от 23-ия кръг на efbet Лига. “Сините” запазиха и втора поредна суха мрежа в шампионата. Единственото попадение падна през второто полувреме и бе отбелязано по страхотен начин от бразилеца Фабио Лима.

С този успех тимът на Левски събра актив от 44 точки, като е на 4 пункта зад третия в класирането ЦСКА. Отборът на Хебър остана с 23 точки и заема 13-ата позиция в класирането, като изглежда и през този сезон ще се бори за оцеляване в елита.

Левски изигра не чак толкова силен мач и създаде малко положения, но пък и домакините от Хебър се представиха стабилно в срещата. “Сините” пропуснаха шансове чрез Патрик-Габриел Галчев, Марин Петков и Фабио Лима през първото полувреме.

В началото на второто полувреме вратарят на домакините Петър Дебърлиев отрази шут на Марин Петков. Малко след това Хебър стигна до попадение чрез Ангел Бастунов, но голът бе отменен след намесата на ВАР. В 61-вата минута Дебърлиев спаси шут на Рикардиньо.

Така се стигна до 74-ата минута, когато Фабио Лима от средна дистанция изпрати истински снаряд към вратата на Хебър и откри резултата – 0:1. За бразилското крило това бе второ попадение с екипа на “сините”.

Левски запази аванса си и се поздрави с трите точки в гостуването в Пазарджик. В следващия кръг на efbet Лига тимът на Николай Костов приема отбора на Крумовград, който впечатлява с изявите си през 2024 г. и също има три победи в три мача.