Шампионска лига отново е тук – ПСЖ ще брани аванс, Байерн търси обрат
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Байерн Мюнхен с тежка задача в домакинството на италианския Лацио

Днес започват реваншите от 1/8-финалната фаза на Шампионска лига. Тази вечер ще се проведат две срещи, в които интригата все още е налице. Френският гранд Пари Сен Жермен гостува на Реал Сосиедад, докато разклатеният тим на Байерн Мюнхен приема Лацио на “Алианц Арена”.

ПСЖ постигна комфортен успех с 2:0 в домакинството си на Реал Сосиедад в първия мач. Все пак испанският тим все още не бива да бъде отписван, тъй като ще е амбициран да спечели домакинството си тази вечер. Килиан Мбапе и Брадли Баркола донесоха успеха на парижани в първия двубой с голове през второто полувреме. ПСЖ влиза в реванша след реми 0:0 с Монако, като Мбапе бе заменен рано, за да получи почивка за реванша в Сан Себастиян в Шампионска лига. Пари Сен Жермен е абсолютен фаворит да продължи на 1/4-финалите, но ще трябва да се представи отново доста силно, за да елиминира Реал Сосиедад.

В другата среща тази вечер баварският гранд Байерн Мюнхен е домакин на Лацио. Аут от Купата на Германия, почти извън битката за титлата в Бундеслигата и с пасив от първия мач с Лацио, нещата не изглеждат никак добре за тима на Томас Тухел. Байерн има само една победа в предходните си 5 двубоя във всички турнири. Тимът загуби на три пъти за този период, като непрекъснато показва слабости в защита. Римските “орли” ще се опитат да накажат колебливата отбрана на Байерн. Лацио записа успех с 1:0 у дома в първия мач и нова суха мрежа срещу баварците ще ги прати на 1/4-финалите в Шампионска лига. Байерн все пак е фаворит за победата у дома в реванша, но ще трябва да вдигне нивото, ако иска да продължи напред в турнира и да донесе малко радост на феновете си през 2024 г.