Ман Сити ще пробва да пребори Реал Мадрид за подписа на Мусиала
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пеп Гуардиола настоява Манчестър Сити да привлече Джамал Мусиала през лятото

Според информация на испанското издание Defensa Central, талантливият германски национал Джамал Мусиала е обект на интерес от страна на Манчестър Сити. Треньорът на “гражданите” Пеп Гуардиола е движещата сила за евентуален трансфер на полузащитника на Байерн Мюнхен. Каталунският тактик иска шампионът на Висшата лига да победи Реал Мадрид в надпреварата за подписа на 21-годишния играч от шампиона на Бундеслигата.

Джамал Мусиала е един от най-добрите млади играчи в света. Бивш футболист на Челси, роденият в Щутгарт талант завърши младежката си кариера в Байерн Мюнхен, след като представляваше и други отбори в годините си като юноша. Но след като се присъедини към Байерн Мюнхен през юли 2019 г., той направи своя дебют в първия отбор година по-късно и се представя чудесно.

През последното половин десетилетие 21-годишният футболист постигна големи успехи, като стана основен играч на Байерн Мюнхен. Той също така проби в германския национален отбор, като вече се появи 25 пъти за Бундестима. Мусиала се наслаждава на солидна кампания 2023/24 досега, като има девет гола и четири асистенции в 28 двубоя във всички състезания.

Междувременно прогресът на младежа не остава незабелязан, като привлича вниманието на няколко клуба от висок ранг. Европейски грандове като Манчестър Сити и Реал Мадрид са сред потенциалните му ухажори. Междувременно, скорошни съобщения твърдят, че той е отхвърлил оферта от Байерн Мюнхен за нов договор. Това дава тласък на желаещите го отбори, а Пеп Гуардиола иска Ман Сити да стори всичко необходимо, за да го привлече на “Етихад”.