Драма! Украйна посече десет от Швеция в 120-та минута (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Момчетата на Андрий Шевченко успяха да решат всичко в мача в последната секунда на продълженията

Украйна е последният класирал се отбор на 1/4-финалите на Евро 2020, след като успя да победи с 2:1 Швеция. За тази цел те имаха нужда от продължения, а победният гол падна в последния възможен момент – след 120 минути футбол.

Шведите играха почти всичките допълнителни 30 минути с човек по-малко и това се оказа ключово за крайния изход на двубоя.

Двата отбора започнаха доста предпазливо двубоя и липсваха опасни положениея пред вратарте Олсен и Бущан. Едва в 7-ата минута Кулушевски опита удар, който бе избит в корнер. Четири минути по-късно страхотно подаване на Ярмоленко завърши с хубав шут на Яремчук, но вратарят Олсен изби.

В 27-та минута Украйна стигна до откриващото попадение, когато Ярмоленко центрира технично в наказателното поле към Зинченко, а той без да се замисли прати мощен изстрел по осока на Олсен, който нямаш как да спре топката.
Драма! Украйна посече десет от Швеция в 120-та минута (ВИДЕО) 1
Две минути преди почивката обаче Швеция се върна в мача. Исак намери с пас Форсберг на около 20-ина метра от вратата и халфът отправи силен изстрел, който се отклони от тялото на Забарни и излъга Бушчан, след което топката влетя в мрежата му.
Драма! Украйна посече десет от Швеция в 120-та минута (ВИДЕО) 2
Десет минути след почивката Украйна нацели и гредата, след като Сидорчук получи на границата на наказателното поле и стреля веднага, но топката разтресе десния страничен стълб. Само минута по-късно Форсберг получи в наказателното поле и пробва удар в далечния ъгъл, но също гредата го спря.

В 69-та минута Форсберг за втори път уцели рамката на вратата, след като преодоля двама защитника в синьо и отправи силен изстрел, но топката срещна напречната греда на Бушчан.

В 90-та минута Кулушевски получи дълъг пас зад гърба на защитата и стреля, но Забарни се хвърли на шпагат и блокира изстрела му. Осем минути след началото на продълженията Даниелсон влезе изключително остро в крака на Деседин и след консултация с ВАР Даниеле Орсато изгони нападателя на Швеция.


Десадин пък получи тежка контузия и беше заменен, а лекарският екип трябваше да му помогне покрай терена, тъй като не можеше да стъпва на левия си крак.

В следващите минути Украйна опитваше да приложи натиск срещу защитата на Швеция, но трудно скандинавците допускаха грешни отигравания. Така до 120-та минута, когато Довбюк засече центриране отляво и матира Олсен за крайното 2:1, а на 3-ти юли в Рим Украйна се изправя срещу Англия на 1/4-финалите.

Стартови състави:

Швеция: Олсен, Лустиг, Линдельоф, Аугустинсон, Ларсон, Екдал, Форсберг, Исак, Олсон, Кулушевски, Даниелсон

Украйна: Бушчан, Кривцов, Сидорчук, Степаненко, Ярмоленко, Йеремчук, Шапаренко, Забарни, Зинченко, Караваев, Матвиенко