Шок в Брюксел! Тероризъм прекрати Белгия – Швеция, има две жертви
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двама души, които са шведски фенове, са били убити и един е ранен тази вечер при стрелба в столицата Брюксел

Голяма трагедия в белгийската столица Брюксел прекрати европейската квалификация между домакините и Швеция. Мъж е застрелял двама шведски фенове, като на полувремето двубоят бе прекъснат.

След научаване на новината, шведите отказаха да продължат мача, научавайки, че мъж е убил двама техни привърженици. Според местни медии, по време на кървавия инцидент убиецът крещял, че е член на обявената за терористична организация “ИДИЛ”, както и че се бори за честта на мюсюлманите по света.

Премиерът на Белгия потвърди, че жертвите са от Швеция. Брюксел моментално увеличи заплахата от тероризъм до най-високо ниво. Видеоклип, публикуван в социалните медии на арабски говорещ мъж, твърди, че той е извършил нападението в името на Бог.

Мъжът в клипа добави, че е убил трима души. Федералната прокуратура потвърди, че е видяла видеото, но не може да потвърди, че той е стрелецът.

“Нашите мисли са със семействата и приятелите, които загубиха своите близки. Като близки партньори борбата срещу тероризма е съвместна”, казва премиерът Александър де Кро.

Според последни информации, жертвите са били облечени с екипи на шведския национален отбор. След прекратяване на срещата на полувремето, полицията за момента е забранила на зрителите да напускат стадиона.