Саутгейт преди мача с Италия: Имаме опит в печеленето на големи срещи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Представянето ни по-рано в групата ни постави в наистина силна позиция", заяви Гарет Саутгейт

Във вторник вечер тимът на Англия се изправя срещу европейския шампион Италия в мач от осмия кръг в квалификационна група „С“ в битката за място на Евро 2024. “Трите лъва“ вече взеха своите билети за Мондиала следващото лято, а техният селекционер Гарет Саутгейт говори преди сблъсъка със Скуадрата, като повторението от финала на Евро 2020 на стадион „Уембли“ е на 17 октомври от 21:45 ч.

„Придобили сме опит, опит в печеленето на големи мачове, постоянство в играта ни. Ние сме класирани в първите 5 в света от 2018 година насам, така че не мисля, че е имало друг период през последните 30-40 години, в който да е било така“, заяви Саутгейт.

„Първата цел винаги е да се класираме за турнирите. Представянето ни по-рано в групата ни постави в наистина силна позиция. Първото нещо, което искаме да направим, е да играем добре, да спечелим мача, но знаем, че ако е 87-ата минута и сме на ниво, знаем, че не е нужно да хвърляме вратаря в наказателното поле в края на двубоя”, добави наставникът на Англия.

Англия записа успех като гост на Италия с 2:1 през март тази година. Предстои да видим дали “Трите лъва” ще дублират успеха си над адзурите в тази квалификационна кампания.