Португалия размаза Босна и Херцеговина за полувреме, Роналдо с 2 гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Селекцията на Португалия се представя впечатляващо в квалификационната кампания

Португалия разгроми Босна и Херцеговина с 5:0 като гост в среща от осмия кръг на квалификационна група J за Евро 2024. Селекцията на Роберто Мартинес вкара и петте си гола през първото полувреме, като два от тях бяха дело на голямата звезда Кристиано Роналдо.

За Португалия това бе осма поредна победа в квалификациите, докато загубата сложи край на шансовете на Босна да се класира на Европейското в Германия следващото лято. Воденият от Роберто Мартинес отбор има внушителните 32 гола в 8 квалификационни мача до момента.

Португалия откри резултата в Сараево с гол от дузпа на Кристиано Роналдо в 5-ата минута. Петнадесет по-късно футболистът на Ал Насър вкара за 0:2 с елегантен прехвърлящ удар.

В 25-ата минута Бруно Фернандеш бе изведен сам срещу вратаря от Инасио и с прецизен удар преодоля Шехич за 0:3.

В 32-рата минута халфът на Ман Юнайтед комбинира с Жоао Кансело и защитникът вкара четвърти гол във вратата на Босна и Херцеговина.

Португалия продължи да мачка съперника си преди почивката и в 41-ата минута Жоао Феликс направи 5:0 в полза на гостите след асистенция на Отавио.

През второто полувреме португалският отбор сякаш се смили над съперника. Възпитаниците на Роберто Мартинес играха на минимума от възможностите си и ново попадение в двубоя не падна.

Стартови състави:

Босна: Шехич, Дедич, Баришич, Хаджикадунич, Колашинац, Пянич, Чимирот, Стеванович, Демирович, Амар Рахманович, Един Джеко

Португалия: Диого Коста, Жоао Кансело, Гонсало Инасио, Рубен Диаш, Диого Далот, Данило, Бруно Фернандеш, Отавио, Жоао Феликс, Рафаел Леао, Кристиано Роналдо