Италия ще защитава европейската си титла в Германия следващото лято
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Адзурите направиха реми срещу Украйна в Леверкузен и се класираха на Евро 2024

Актуалният шампион на Стария континент – Италия, се класира на Евро 2024 и ще защитата титлата си на финалите догодина. Възпитаниците на Лучано Спалети направиха нулево равенство срещу Украйна на стадион “БайАрена” в Леверкузен и това им бе достатъчно, за да се класират на шампионата в Германия следващото лято.

Италия завърши в група С на второ място с 14 точки, колкото има и третият Украйна. Украинският отбор обаче имаше нужда от победа, за да измести своя съперник, тъй като адзурите ги победиха като домакини и имат по-добър баланс в директните мачове.

Двубоят в Леверкузен не предложи много ситуации за гол, като Италия владееше повече топката, но трудно стигаше до чисти положения.

В 7-ата минута Федерико Киеза стреля над вратата на съперника, а след половин час игра вратарят на Украйна отрази удар на Давиде Фратези. Символичните домакини отправиха 3 шута към вратата на адзурите, но без особен успех.

В 66-ата минута Джанлуиджи Донарума направи страхотно спасяване при удар на Михайло Мудрик и резултатът остана 0:0.

В добавеното време Украйна имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Мудрик, но главният рефер не посочи бялата точка.

Така мачът в Леверкузен завърши без попадения и Италия ликуваше след последния съдийски сигнал.