Тервел Пулев с шокиращи разкрития за държанието на Джошуа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Кубрат игра мъжки, достойно. Би се с дух, не се предаде", сподели Тервел

Братът на Кубрат Пулев – Тервел, направи обширен коментар на случилото се в последните дни в Лондон пред NOVA. Тервел разкри, че световният шампион е демонстрирал изключително неуважение, наричайки Кубрат в*агина по време на официалния кантар. Той призна също, че Кубрат е допуснал не малко тактически грешки в двубоя за световната титла, но се чувства добре физически въпреки, че бе нокаутиран тежко в деветия рунд.

„Като свидетел на това, което се случва в балона, нямаше български журналисти. Джошуа бе много неуважителен към Кубрат. Нарече го в*гина на кантара. Не прави чест на Джошуа. Кубрат не се чувства в*гина и му отговори. Няма как един мъж да е истински мъж и да остане безразличен към такова отношение. Това се пренесе на ринга. Кубрат се държа мъжки. Аз бях тук и видях, че поведението изобщо не бе като на джентълмен”, каза Тервел Пулев.

“Кубрат игра мъжки, достойно. Би се с дух, не се предаде. Въпреки двата нокдауна. Кубрат представи цяла България. Това е като полуфинал на Мондиал 1994. Независимо, че бе победен, той стигна това ниво и както видяхме изигра почти целия двубой”, продължи той.

„Професионалният бокс в хода на срещата има развитие за разлика от олимпийския. Тук с настъпването на умората, се променят много неща. Има и тежки нокдауни и нокаут. Щастлив съм, че моят брат игра мъжки. Демонстрира на всички, че не само може да стои зад клавиатурата, а и че действа”, добави Тервел.

„Кубрат не си спази стриктно тактическата задача. Допусна и други грешки. По други показали не можа да се конкурира с Джошуа, като бързината. Равносметките тепърва ще ги правим. Кубрат се чувства добре. Вчера даде две проби – за WADA и тяхната организация. Кубрат е много стриктен и винаги изпълнява каквото се иска от него”, продължи бронзовият медалист от Лондон 2012.

“Въпреки че Кубрат нямаше толкова много точни удари, по Джошуа се виждаше подуване под лявото око. Кубрат няма кой знае какви поражения. Физическите наранявания минават и не са проблем. Никой не пита за душата. Човекът е душа, не тяло. Душата на Кубрат е душа на войн. Няма какво да го слoми. Губиш, когато се предадеш. Кубрат игра до последно в тази битка”, добави Тервел Пулев.