УЕФА заплаши Англия с преместване на финала на Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
До решението може да се стигне заради карантинните мерки на Острова

Англия може да загуби домакинството на финала за Евро 2020, като от УЕФА са се заканили да преместят мача в Унгария, твърди „Таймс“. Европейската футболна централа настоява британското правителство да изключи от задължителното карантиниране 2500 ВИП персони, които се очакват за мача за трофея на 11 юли. В случай, че в Англия не изпълнят това искане, то срещата за трофея най-вероятно ще се изиграе на “Ференц Пушкаш” в Будапеща, където преди дни се състоя първият двубой при пълен капацитет на стадиона.

Действащите в момента разпоредби в битката с коронавируса на Острова гласят, че влизащите трябва да прекарат 10 дни под карантина. УЕФА изрази надежда, че властите във Великобритания ще вдигнат карантинните рестрикции и за фенове от чужбина, които искат да гледат финалната фаза на европейското първенство. Полуфиналите и финала на Евро 2020 ще се проведат на “Уембли” в Лондон, но според настоящите предписания на здравните власти всички граждани на страни от “кехлибарения” или “червения” списък, в който попадат почти всички европейски държави, трябва да преминат през карантина за 10 дни.

Заради ВИП лицата, за които в Нион са особено педантични, тонът към англичаните е станал рязък – или карантината ще бъде избегната, или финалът ще бъде преместен от „Уембли“.

Под ВИП лица тук трябва да се разбира официални лица на УЕФА и ФИФА, политици, спонсори, представители на компаниите, държащи ТВ правата и др.