Юнайтед готов да удари Сити в дербито на Манчестър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червените дяволи са без загуба вече повече от два месеца

Полетелият високо Манчестър Юнайтед посреща разколебания от непривична загуба през седмицата шампион Манчестър Сити в очаквана с голям интерес среща от поредния кръг на Висшата лига.

Червените дяволи са във впечатляваща серия от осем поредни победи във всички турнири, като шест от тях бяха регистрирани след паузата, предизвикана от световното първенство в Катар.

В същото време Гражданите акостират на “Олд Трафорд”, след като само преди няколко дни бяха елиминирани от Саутхямптън в Карабао Къп (Купата на Лигата) – третата по значимост надпревара в Англия.

Нещо повече, хората на Пеп Гуардиола не съумяха да нанесат нито един точен удар във вратата на Светците по време на загубата с 0:2 в четвъртфиналния сблъсък.

От друга страна – бавно и методично, Ерик тен Хаг успява да повдига нивото на Юнайтед, прилагайки и някои непопулярни мерки като подтикване на раздялата с Кристиано Роналдо и оставянето на английския национален бранител Хари Магуайър на резервната скамейка.

Днес от състава на домакините ще липсват Джейдън Санчо, Дони ван де Бек, както и трайно отсъстващият Мейсън Грийнууд.

Гуардиола пък не може да разчита на Рубен Диас, страдащ от травма в бедрото и наказания Бенямин Менди.

Въпреки впечатляващия рейд на Юнайтед, букмейкърът bet365.com дава изразено предимство на шампионът на Англия.

Коефициентът за победа на Сити е 1.85, докато шансовете на Червените дяволи са оценени с 4.00. Ставката за равенство е 3.75.

Двубоят, който започва в 14,30 часа (българско време), е част от мачовете по телевизията днес.