Барселона отново не успя – завърши наравно с Алавес у дома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Каталунците" вече изостават на 8 точки от Реал Мадрид.

Отборите на Барселона и Алавас не се победиха на “Камп Ноу”, завършвайки наравно 1:1 в двубой от 10-ия кръг на Ла Лига. Точен за домакините бе Мемфис Депай в 49-ата минута, а Луис Риоха възстанови равенството само 3 минути по-късно, което се оказа и крайно.

Това бе и официален дебют на Серхи Бархуан начело на „синьо-червените“, който обаче не се овенча с победа.

С хикса Барселона остава на 9-ато място в подреждането с актив от 16 точки, докато Алавес е 16-и с 10 пункта.

“Каталунците” наложиха натиск над Алавес още в първите минути на мача, в които те се отчетоха с няколко добри атаки, но те оставаха без завършващ удар.

В 18-ата минута се стигна до добра възможност за гол пред домакините. Ерик Гарсия се оказа най-съобразителен в наказателното поле след изпълнение на ъглов удар и насочи кълбото към вратата на съперника, но Антонио Сивера успя да избие изстрела.

Малко по-късно Жорди Алба навлезе в наказателното поле и се оказа на добра позиция, но така и не успя да играе с топката.

В 30-ата минута Едгар Мендес беше близо до гола, но ударът му с глава премина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата, пазена от Марк-Андре Тер Стеген.

8 минути по-късно Серхио Агуеро получи травма след въздушен сблъсък и трябваше да напусне терена принудително, а на негово място се появи Филипе Коутиньо.

Мемфис Депай шутира опасно в самия край на първата част, но Сивера се намеси решително.

Барселона излезе напред в резултата в 49-ата минута, когато Жорди Алба пусна топката към Мемфис Депай, който с хубав удар от границата на наказателното поле не остави шансове на Антонио Сивера – 1:0.

Радостта на “каталунците” обаче бе твърде кратка, тъй като само 3 минути по-късно гостите върнаха равенството на таблото.  Хоселу и Луис Риоха комбинираха добре помежду си в наказателното поле, а впоследствие вторият финтира Тер Стеген и се разписа на празна врата – 1:1.

В 59-ата минута Гави премина през няколко играчи на Алавес и чукна кълбото за Мемфис Депай. Нидерландският национал, който се оказа на страхотна позиция, шутира, но топката се отклони в гредата.

Малко по-късно отново пред Депай се откри отлична възможност за гол, но Сивера излезе разчетено и скъси ъгъла, а по този начин изстрелът попадна в тялото на стража на гостите.

В 70-ата минута Жерар Пике напусна терена принудително, като беше заменен от Клеман Лангле.

5 минути преди края на редовоно време домакините получиха правото да изпълняват пряк свободен удар от добра позиция. Зад топката застана Коутиньо, който обаче стреля над вратата.

Ето и стартовите състави на двата тима:

Барселона: Марк-Андре Тер Стеген,Оскар Мингуеса, Жерар Пике, Ерик Гарсия, Жорди Алба, Серхио Бускетс, Нико Гонзалес, Гави, Сержиньо Дест, Мемфис Депай, Серхио Агуеро

Треньор: Серхи Бархуан

Алавес: Антонио Сивера, Шимо Наваро, Флориан Лежюн, Виктор Лагуардиа, Рубен Дуарте, Мамаду Лум, Тони Моя, Пере Понс, Луис Риоха, Едгар Мендес, Хоселу

Треньор: Хавиер Калея