ЦСКА 1948 надви Локо Пд след две пропиляни дузпи на “смърфовете”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" вече са осми в плейофа 7-10-то място

ЦСКА 1948 победи Локомотив Пловдив с 1:0 при домакинството си от 29-ия кръг на плейофа за 7-10-то място. “Червените” реализираха едно от малките си положения пред Пиргов, докато “смърфовете” пропиляха две дузпи и още шансове.

Срещата започна равностойно за двата отбора, като в 17-та минута Галин Иванов стреля опасно, но ударът му беше блокиран. 20 минути по-късно обаче “червените” поведоха.

Георги Русев центрира от пряк-свободен удар, а в наказателното поле Ивайло Чочев скочи най-високо от всички и заби топката с глава покрай Пиргов.

ЦСКА 1948 надви Локо Пд след две пропиляни дузпи на "смърфовете" 1

Малко след час игра гостите получиха право да изпълнят дузпа, след като Емил Мартинов си позволи да играе с ръка в наказателното поле на ЦСКА 1948 и главният съдия посочи бялата точка. От нея Умарбаев пропусна, но Райън Бидунга пръв стигна до топката и матира Наумов. ВАР проверката обаче показа, че не е случайно, че Бидунга е бил толкова бърз, тъй като е влязъл в наказателното поле по-рано от позволеното и голът беше отменен.

ЦСКА 1948 надви Локо Пд след две пропиляни дузпи на "смърфовете" 2

Две минути преди края Кристиан Гомис можеше да бъде героят за пловдивчани, но след разбъркване от непосредствена близост той не уцели вратата за ужас на всичките си съотборници. Така Локомотив остана с празни ръце от визитата си и е с
36 точки вече на деветото място, а ЦСКА 1948 е осми със същия точков актив.

Фото: Старт Фото