Дамбраускас похвали Лудогорец и го сравни с Барса и Ман Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ако е в Хърватия, Лудогорец ще се бори с Динамо Загреб за титлата", споделя Дамбраускас

Треньорът на българския шампион Лудогорец – Валдас Дамбраускас, говори пред хърватското издание „Sportske novosti“. В него специалистът заяви, че организацията в разградския клуб е на нивото на някои от най-големите клубове в Европа – Барселона и Манчестър Юнайтед.

Литосвкият наставник на “зелените” сподели каква е била поставената цел пред него в отбора на „орлите“, както и за приликите и разликите във футбола в Хърватия и България.

„Целта в България бе изпълнена – страхотно нещо е за всеки футболист, треньор и всички в клуба, когато спечелиш титлата Когато Лудогорец ме покани и разбрах, че клубът ще се бори за титлата, не можех да откажа предложението“, започна Дамбраускас.

„По отношение на футбола България, то си прилича с Хърватия. Организацията на клубовете, инфраструктурата и интересът на хората към футбола, са наистина феноменални. Лудогорец за мен е най-големият клуб, в който съм работил. Повярвайте ми, почти съм сигурен, че организацията на моя клуб е на нивото на Барселона, Манчестър Юнайтед… Може да ви се струва прекалено, но наистина всичко е фантастично. В Балканския регион Лудогорец вероятно е на върха или е близо до него, когато става въпрос за всичко, и организация, инфраструктура, управление. Наистина е прекрасно да работя тук“, добави литовецът.

„Ако е в Хърватия, Лудогорец ще се бори с Динамо Загреб за титлата. В първенството и други силни отбори – ЦСКА, Локо Пловдив, Берое. Това са страхотни отбори, които не са толкова известни в Хърватия, но наистина практикуват добър футбол. Тук 80% от съставите играят по-дефанзивно и с трима в отбрана”, продължи Дамбраускас.

“В Хърватия се дава повече шанс на младите, докато в България се залага на по-възрастни футболисти. Мисля, че интересът към клубния футбол в България е по-голям, отколкото в Хърватия. Клубовете имат повече привърженици, по някакъв начин се усеща по-голяма подкрепа. В Хърватия някои отбори са с много малък брой фенове“, заяви Дамбраускас.

В заключение Дамбрауска заяви, че има договор за още два сезона с “орлите”. Той заяви, че отборът наблюдава много футболисти от целия Балкански регион за лятната селекция.