Франк Лампард изрази недоволство преди старта на сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тази вечер отборът на Челси ще открие сезона си в английската Висша лига с гостуване на Брайтън. Наставникът на “сините” Франк Лампард се оплака, че през по-голямата част от лятната пауза не е имал възможност да използва двуцифрен брой футболисти заради противоепидемичните мерки във Великобритания.

През лятото Челси похарчи над 200 милиона лири нови попълнения, но въпреки това има нещо, което тревожи легендата на “сините” преди началото на кампанията. Според Лампард вината носи УЕФА, която насрочи мачовете за Лигата на нациите по време на паузата и по този начин националите трябваше да бъдат под карантина.

“Тези двубои със сигурност ни попречиха, но въпреки това аз се чувствам късметлия. Късметлия съм, защото привлякохме играчите, които исках, а и преди да дойдат на ‘Стамфорд Бридж’ разполагах с много силен отбор”, заяви Лампард преди визитата на “Амекс Стейдиъм” тази вечер.

“Искам обаче да подчертая, че имахме много футболисти под карантина по време на подготовката. Двуцифрен брой, ако трябва да бъда напълно честен. Това бе точно в началото на лагера и не успяхме да свършим част от работата, която бяхме предвидили. Международните мачове са причината за това, заради тях загубихме на практика почти всички налични играчи. Като цяло разчитахме на националните отбори и международните мачове, за да може нашите играчи да се подготвя за старта на сезона. Аз съм в добри отношения съм с техните селекционери и не съм имал проблеми в това отношение, но си остава факт, че играчите не бяха в нашата база. Сега обаче вече сме с пълна група и се готвим за двубоите. Знаем какво ни очаква, знаем на какво са способни нашите съперници и се радваме, че стартира новият сезон. Така поне се чувствам аз и съм убеден, че настроението в тима е същото”, добави Франки Лампард.