Георги Йомов може да отнесе 4 години наказание за допинга
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Крилото на ЦСКА е изправен пред сериозна опасност

Крилото на ЦСКА – Георги Йомов може да бъде наказан за 4 години без състезателни права, заради допинг контролата, която излезе положителна. В събота сутринта от стадион “Българска армия” разкриха, че в организма на 25-годишния футболист са открити забранени вещества. В зависимост от техния произход и начина, по който са попаднали в тялото му, юношата на Левски е застрашен от санкция до четири години, пише “Тема Спорт”.

“На 25 август, няколко часа преди мача с Базел, ЦСКА получи писмо от Антидопинговата комисия на УЕФА за открито забранено вещество в организма на Георги Йомов. Пробата от урина беше взета на 28 юли след домакинската среща с Гьорче Петров. Поради изискванията за конфиденциалност от УЕФА не можем да разкрием коя е въпросната субстанция. Предстои пълно разследване до изясняване на случая.

Междувременно Георги има срок до 1 септември (четвъртък) да даде своето становище пред международните антидопингови органи. Звездата на “червените” е с временно спрени права за срок от 90 дни. Категорично заявяваме, че ЦСКА спазва всички изисквания на Световната антидопингова агенция. Всички витамини и гранителни добавки, които се дават на футболистите в отбора, са на сертифицирани сввтовни марки и одобрени от медицински лица. В отбора приемането на вещества извън клубната програма е строго забранено”, съобщиха от ЦСКА в събота.