Ханзи Флик остава начело на Германия поне до септември
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Юлиан Нагелсман е в списъка на федерацията за негов заместник, ако Флик отново се издъни

Националният селекционер на Германия Ханзи Флик ще запази поста си поне до септември месец, съобщава журналистът на Sky Sport Флориан Плетенберг. Тогава ще бъдат и следващите две контроли на немците, в които те ще продължат подготовката си за Евро 2024, на което ще са домакини.

Столът на Флик в момента е сериозно разклатен след слабите резултати на тима. На световното първенство в Катар през миналата година немците отпаднаха още груповата фаза след една победа един равен и една загуба в първите три мача. Това бе второ поредно отпадане на бундестима от мондиал още в първия етап на надпреварата.

След провала в Катар немците имат едва 1 победа и 1 равенство в петте контроли, които са изиграли. Преди няколко дни те записаха поражения с 1:0 от Полша и 0:2 от Колумбия. Тези слаби резултати са накарали футболната федерация в Германия да се запита дали Ханзи Флик е точният човек, който трябва да води тима на приближаващото европейско първенство.

Флик обаче е дал дума, че няма да прави повече експерименти, след което му е било обещано, че ще запази поста си поне до септември месец. Тогава немците ще изиграят следващите си две контроли, които ще бъдат срещу тимовете на Япония и Франция.