Класика за Ман Юнайтед срещу Уотфорд, Фернандеш с дебютен гол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Юнайтед записа класическа победа с 3:0 у дома срещу Уотфорд в двубой от 27-ия кръг на Висшата лига. Бруно Фернандеш вкара първия си гол за “червените дяволи”, след като откри резултата от дузпа в края на първата част, а след почивката Антонио Марсиал и Мейсън Грийнууд записаха имената си сред голмайсторите.

С този си успех тимът на Оле Гунар Солскяер се изскачи на 5-ото място във временното класиране с актив от 41 точки и се върна на 3 пункта зад четвъртия Челси. Уотфорд пък остана в зоната на изпадащите с 24 точки на 19-ото място.

Първата голова възможност в двубоя на “Олд Трафорд” бе на сметката на гостуващия отбор. В 13-ата минута Уотфорд направи добра атака и Дукуре навлезе в наказателното поле, като успя да се справи с Де Хеа и шутира от малък ъгъл, но топката не намери очертанията на вратата.

В 30-ата минута Фред допусна грешка в средата на терена и отново Дукуре застраши вратата на “червените дяволи, но Давид де Хеа спаси. В заключителните минути на първото полувреме Ман Юнайтед се представи по-силно. Точно преди почивката Бруно Фернандеш бе фаулиран от Фостър в наказателното поле и домакините получиха дузпа. Именно португалецът застана зад бялата точка и не сбърка за 1:0, с което отбеляза първия си гол за тима от “Олд Трафорд”.

Седем минути след подновяването на играта, Уотфорд вкара попадение чрез Дийни, но попадението не бе зачетено, тъй като намесата на ВАР показа игра с ръка на Доусън, който прати топката към Дийни.

В 58-ата минута “червените дяволи” удвоиха аванса си чрез Марсиал. Френският нападател се озова сам срещу вратаря на гостите, чийто първи удар бе спасен от Фостър, но топката се върна у него и при втория си опит Марсиал не сгрешки за 2:0.

Юнайтед продължи да бъде по-активният отбор на терена и вкара и трети гол. Младокът Мейсън Грийнууд получи пас от Фернандес и с хубав удар направи аванса на своя тим класически. До края на двубоя трябва да отбележим завръщането на Скот Мактоминей в игра и появата на Одион Игало, който влезе за втори път на терена с екипа на “червените дяволи”, а в 84-ата минута дори можеше да вкара гол, но ударът му се отби в гредата.

Така тимът на Оле Гунар Солскяер записа втора поредна победа във Висшата лига след успеха си с 2:0 над Челси в миналия кръг. “Червените дяволи” нямат поражение в пет поредни мача във всички турнири, а в четвъртък им предстои мач реванш срещу Брюж на “Олд Трафорд” в Лига Европа. Отборът на Уотфорд пък приема Ливърпул в следващия кръг на Висшата лига.