Кузманов победи 175-ия в света и достигна до втори кръг в Биела
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кузманов се възползва от шанса си и се класира за втория кръг на Чалънджъра в Италия

Втората ракета на България – Димитър Кузманов, продължава във втория кръг на на турнира от сериите Чалънджър в италианския град Биела, след като победи представителя на домакините Лоренцо Джустино с 6:3, 1:6, 6:3 за малко над 2 часа на корта.

Пловдивчанинът влезе като “щастлив губещ” от квалификациите в основната схема и се възползва от шанса си. В следващия кръг той ще има трудно изпитание, тъй като ще се изправи срещу №7 в схемата и 150-и в световната ранглиста – перуанецът Хуан Пабло Варилас.

Българинът губеше с 2:3 в първия сет срещу Джустино, но навлезе в ритъм и спечели 4 поредни гейма, за да поведе в сетовете. Във втората част Джустино не остави шансове на Кузманов и дръпна с 5:0 гейма, като в крайна сметка спечели сета с 6:1.

В третата решителна част Кузманов започна доста по-добре и поведе с 3:0, но допусна изравняване за 3:3 гейма. След това българинът демонстрира класа в следващите три гейма и завоюва третия сет с 6:3, с което се класира за следващия кръг в Биела.

Турнирът в Биела е първи за Кузманов от 7 април насам. Тогава той достигна до четвъртфиналите на “Чалънджър” в Португалия, но се контузи и трябваше да напусне от турнира. В момента пловдивчанинът е  номер 242 в световната ранглиста, след като спечели доста позиции след силните си изяви от началото на годината.